Demokratiets historie i spillversjon

Nytt tema i politikktimene er fra i dag demokrati, hurra! Jeg begynte å forberede en powerpoint for å gjennomgå historien (i læreplanen står omtrent at elevene skal kjenne til demokratiets utvikling), men så kom jeg på: Alle tidslinjer egner seg fortreffelig som brettspill, a la det gode gamle stigespillet. Så da var det bare en ting å gjøre, nemlig å ta fatt på en tidslinje. Timen i dag starte jeg så kun med noen basisbegreper som alle elevene vel kjenner fra før, før de nå sitter i grupper og spiller. God stemning i klasserommet, og forhåpentligvis lærer de også mens de spiller. 
Spillet er laget som en lang linje, med tre typer spesialfelter. Grønn er historiske punkter med ordre/oppgaver, rød er rykk tilbake til forrige røde felt, og blå er rykk frem til neste blå felt. Læringen ligger i de grønne feltene som inneholder sentrale punkter i demokratiets utvikling. Her er det også lagt inn en del humor slik at elevene BÅDE skal ha det morsomt OG for at de skal huske bedre det de driver med (alle husker nå maktfordelingsprinsippet fordi alle har ropt "hurra for maktfordelingsprinsippet" så høyt de kan:. 

Lyst til å prøve? Du finner oppsettet for de grønne feltene her. Jeg har printa det ut og klipt ut hvert av punktene og så er disse limt inn på A3-ark der de passer med tallfeltene. Så er tallfeltene markert med riktige farger, og hele greia er kopiert opp sånn at jeg har fire spillbrett, og så er disse laminert. Og så trengs egentlig bare terninger i tillegg, så er dere i gang :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Litterært program på VG3

Arbeid med roman i norskfaget: Tante Ulrikkes vei

Spill Alias!