Hei, hå, nå er det jul igjen...

Én skoledag igjen nå, så er det juleferie! I morgen blir det julekahoot, adjektivfortelling, pepperkaker og julemusikk i noen timer bare, før nesten to uker med fritid ventes. For første gang siden jeg starta å jobbe skal jeg i år nesten ikke ha med meg noe retting inn i ferien, så det blir faktisk mye fri! Det skal bli deilig, etter en til tider svært hektisk høst.

Jeg har dog lyst til å dele med dere noen inntrykk fra den siste måneden, som jeg omtaler som lærer-eufori. Etter hektiske minutter hjemme hver morgen med to små barn som skal fores, påkles og skyfles ut døra, er de øyeblikkene så fantastiske. Jeg går inn dørene på jobb, lyset er avslått, kun julelys og juletre skinner. Inn igjennom en lang glassgang, på en gangbru over elevenes kantine, høres pianomusikk, fra flygelet som elevene spiller på. Malerier av formgivingselevene henger på veggene, det lukter julemat fra restaurant- og matfagsavdelingen, og pepperkaker, og klementiner.

I tillegg kommer de gående, smilende, fine ungdommer! Ungdom som jeg får dele dagene mine med. Diskuterer gjør vi: Kjønnsroller i hinduismen, religonens rolle i samfunnet, EUs rolle i norsk politikk, demokratiet, borgernes rettigheter og ansvar, elevenes forhold til lærerne, karakterer som skal settes, hvilke klistremerker som bør settes på lærerens pc, hvem som er kulest i Geordie shore... Og det er så fantastisk morsomt å ta del i engasjementet, og å se at de formes og utfordres i møte med fagenes etablerte tankegods, samtidig som de tilfører sitt eget.

Jeg går ut av timen, tilbake over brua, gjennom glassgangen. Nye elever, nye smil, og jeg tenker: "Dette er den beste jobben noen kan ha"!

Så det blir juleferie, og fint med fri. Men det blir sannelig fint å komme tilbake også, klar til nye, flotte dager på jobb.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeid med roman i norskfaget: Tante Ulrikkes vei

Litterært program på VG3

Spill Alias!