Bruk Photo Story!

Som tidligere nevnt har jeg vært på kurs og blitt introdusert for programmet Photo Story, og dette programmet har nå fått plass i alle mine fag. Elevene er kjempeengasjerte, og resultatene blir veldig bra, uten at dette tar alt for mye tid.

Her er en smakebit fra et tyskprosjekt, med tema "typisk tysk". Elevene har brukt omtrent en undervisningsøkt (knappe 80 min.) på denne filmen.Som dere ser legger man inn bilder, og man kan i tillegg legge på egen tekst, tale og musikk. Programmet er svært enkelt å bruke, jeg ga elevene linken til nedlastingssida og satte dem i gang uten at jeg selv hadde gjort mer enn å laste ned programmet og trykke meg frem for å se hvordan det så ut, og de aller fleste tok det på strak arm. Det tar dog litt tid i starten, så det er lurt å ha litt god tid til prøving og feiling.

Programmet passer også godt for gruppearbeid, hvor gruppa lager filmen på én pc. De andre på gruppa finner da bilder, lager tekst etc. Man kan arbeide rundt ett tema (som "typisk tysk"), fortelle en historie nærmest som en tegneserie (sagn, eventyr, novelle) eller presentere et fagtema (norsk utenrikspolitikk), alt etter hvilket nivå elevene er på og hvilken hensikt man har med arbeidet.

Det er viktig at man velger den pc'en med best mikrofon til hovedpc, i og med at det av og til har vist seg litt problematisk å få gode lydopptak. Man kan dog skru lyden på bakgrunnsmusikken helt ned, så det går stort sett greit. En alternativ løsning er å få elevene til å gjøre opptak med mobiltelefon (som ofte har bedre mikrofon), som de så kan legge over på maskina og inn i filmen.

Jeg oppfordrer alle lærere til å prøve dette, det er enkelt, gir godt resultat, og er motiverende for elevene. Garantert suksess altså!

Lykke til!:)

Kommentarer

HAhahahha! Glimrende film :D
Photostory er genialt. Takket være det fikk jeg og Sunniva 6er på naturfag-fremføring :):) !!!

Danke, Eva ^^,

Populære innlegg fra denne bloggen

Statsbudsjettet 2011 og frafall i videregående skole

Arbeid med roman i norskfaget: Tante Ulrikkes vei

Spill Alias!