Liker!

Jeg liker jobben min!

Jeg liker å være lærer. Jeg liker å undervise, og jeg liker elevene. Alle sammen liker jeg. Jeg liker dem som er frekke også, faktisk, og jeg liker dem som spør om de merkeligste ting. Jeg liker å lage prøver og oppgaver, og jeg liker å rette dem også, i alle fall når jeg har greit med tid.

Jeg liker å planlegge timer, og å bruke laaang tid på å lage gode planer. Det er superstas! ...og når det i tillegg funker i praksis, så blir jeg glad, og det gjør jo oftest det, funker i praksis altså, så dermed er jeg som oftest glad når jeg er på jobb. Jeg liker også når elevene smiler, og når de er konsentrerte og lærer nye ting, men sannelig liker jeg ikke også at de plutselig er helt ute på villspor og snakker om noe helt annet - man kan nemlig bli overrasket over hvor ofte det elever snakker om faktisk er interessant.

I tillegg liker jeg fagene mine, og jeg liker å observere elevene, drive med klasseledelse og å se hvordan så uendelig små detaljer kan styre en gruppe. Jeg liker å snakke med elevene, og å stå i sentrum i en klasse, og det er så utrolig gøy når elevene kobler, klarer, forstår, tenker, lurer, utfordrer, skjønner, lærer.

Hvorfor blir ikke alle lærere? Ikke vet jeg!

Kommentarer

Roy André sa…
Grunnen til at ikke alle blir lærere er den forferdelig lave lønnings-slippen, signert staten. ;)
Anonym sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Randi :) sa…
Du har bomma, Royan.. Lærerne har faktisk ikke så lav lønn som alle mener! De bare kjemper mer for bedre lønn enn andre, noe som har vært til deres fordel :)

Nå gjorde du meg egentlig enda mer gira på å bli lærer :D
Miss Beany sa…
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Miss Beany sa…
Jeg er helt enig med det meste! Vi har virkelig verdens beste yrke! Det skjer noe hver dag og hver dag er så utrolig mye mer spennende enn jeg kunne forestille meg!!
Inga sa…
Syns det er så fantastisk at du liker jobben din og skriver om det, Eva. Det er altfor mange som klager over jobben sin.
Eva sa…
Til Randi: I forhold til alle andre yrkesgrupper hvor det kreves 6 års høyere utdannelse har lærerne LAV lønn - bare så det er sagt! Vi har samme antall hundretusen i studielån og samme kompetanse, og burde vel da blitt lønnet likt?

Til dere andre: Et stort JA!:D
Randi :) sa…
Javell då ;P Jeg har bare hørt lærere i det siste som mener at de ikke har såååå lav lønn...
Eva sa…
Alt avhenger jo av hvem man sammenligner seg med, så jeg ser den. Velger man feks å bo på Tau, så har man ingen problemer med å leve godt på en lærerlønn. Det er også forskjell på hvilken type lærerutd man har, jeg med mine 8 år feks vil gjerne ha samme lønn som andre med 8 år på universitetet har:)

Populære innlegg fra denne bloggen

Arbeid med roman i norskfaget: Tante Ulrikkes vei

Litterært program på VG3

Spill Alias!