Høyre + FrP = dårlig skoledeal!

I Dagbladet i dag kan vi lese at dagens skolestatsråder mener at en FrP-preget Høyreskole vil føre med seg følgende:

• Økende privatisering, flere privatskolene (i og for seg ikke udelt negativt, men må kontrolleres).
• Færre lærere per elev (krise!).
• Karakterer på barneskolen og de flinke i egne grupper, dvs. rangering av elevene i mye større grad enn det vi har i dag (se tidligere innlegg...).
• Prisøkning for barnehager og SFO (medfører mange steg tilbake for alle som ønsker å prioritere likestilling, barnefamilier og unge som gjerne sliter litt ekstra med økonomien).

Mye kan sies om den rødgrønne regjeringen, og man kan være uenig i så mangt. Men alle dere som vurderer å stemme FrP/Høyre: Les denne artikkelen, og tenk på hvilke negative konsekvenser en blå skole faktisk vil kunne få.

Kommentarer

Åsmund sa…
Så siden Bård Vegar Solhjell og Anniken Huitfeldt sier dette er det en sannhet?? Å bruke en artikkel fra dagbladet vedrørende likestillingsministerens mening om hvordan skolen blir med blått styre som et argument for hvor farlig dette blir, er vel litt tynt? Begynner å bli lei "skremselspropaganden" til de rødgrønne. De prøver jo hele tiden å omskrive sannheten og forvirre gjennom å fokusere på feilaktig informasjon om andre. Skolen har jo aldri vært dårligere enn nå. Hva kommer dette av? Tilfeldigheter?
Anonym sa…
Nei vettuhva, jeg tar aldri et partis skremselspropaganda om et annet for sannhet.

Jeg tar sjansen på den såkalte blå. Skulle den vise seg å være helt horribel så er det helt greit, slik det er nå kan det bare gå en vei.

Senest i dag hadde jeg det fryktelig gøy da jeg forsøkte å få låne bøker. "Kan jeg kanskje få de utlånt til undervisningen i kveld?" spurte jeg på formiddagen i dag. HAAAHA! Nei, vettuhva, det var bare å glemme.

Det var dagens. Jeg kunne skrevet en liten bibel om den absurde idiotien og motstanden jeg har møtt i skolen.
Eva sa…
Åsmund: Jeg viser til Dagbladet kun fordi de setter fokus på et viktig spørsmål, og jeg TROR jeg kan uttale meg om dette spørsmålet ettersom jeg er lærer selv. Jeg er også veldig lite begeistret for formuleringer som "omskrive sannhet" og "forvirre gjennom å fokusere på feilaktig informasjon", som speiler en oppfatning om at det faktisk finnes en fasit på skolens, eller for den saks skyld verdens problemer. Om det finnes, så lurer jeg på hvorfor ingen har kommet frem med denne til nå.

Anonym: Ta sjansen, og ikke la bibliotekaren få skylda..
Randi :) sa…
Skremmende fakta! Rangering av elever nekter jeg å tro hadde hjulpet. Selv hadde jeg gitt opp med en gang dersom jeg hadde havnet langt nede på denne rangeringen allerede på barneskolen. Dessuten arbeider vi på barneskolen for å prestere bedre på ungdomskolen hvor karakterene kommer. Det er liksom noe å se frem til, og vi er store nok til å forstå at det er mulig og bli bedre dersom en er dårligere enn de andre..

Og dette du sier med prisøktning for barnehager og SFO. Priser er allerede skyhøy, så hvorfor skal den bli enda høyere? Jeg vet om mange som sliter allerede nå med de prisene som er, og da vil det jo bare ende opp med at mindre og mindre har muligheten til å være der.. Det syntes jeg er trist!

Bra at du tar opp dette! :D

Populære innlegg fra denne bloggen

Statsbudsjettet 2011 og frafall i videregående skole

Arbeid med roman i norskfaget: Tante Ulrikkes vei

Spill Alias!